Warning: Packets out of order. Expected 1 received 0. Packet size=145 in /var/www/html/class.counter.php on line 24
لنج بوم مسی
«یادمان لنج بوم مسی» که با نام لنج بوم مسی نیز شناخته میشود، یکی از جاذبههای دیدنیهای بندر کنگ است.
در سال ۱۲۷۳، لنجی شخصی در بندر کنگ ساخته شد که با ۷۰۰ تن ظرفیت بار، ابعاد بسیار بزرگی داشت. به دلیل سنگینی، بخش زیادی از لنج زیر آب میرفت که آن بخش را با ورقهایی از مس پوشانده بودند. این لنج مسی با حمل بار به آفریقا، هندوستان، پاکستان و یمن، برای اهداف تجاری استفاده میشد و ۶۰ نفر سرنشین و ۲ ناخدا داشت.
که در سال ۱۳۲۳ یک هواپیمای ژاپنی در مسیر سفر از آن فیلمبرداری و روز بعد زیردریایی آن کشور به لنج حمله کرد. در حال حاضر در همان بخشی که این لنج ساخته شده بود، یادمانی از آن را به یاد قربانیان آن حمله ساختهاند.
ناخدایانی برجسته از جمله محمدعلی عبدالله محمود (دریاگذر) و محمدحسین ناخال و حاج عبدالله کرچی و خلفان احمد خلفان شوکتی و… در این لنج مشغول بهکار بودهاند.
موسی غلامپور تنها بازمانده از کارکنان این لنج، دربارهی حادثهی غرق شدن لنج بوم مسی نقل میکند: در سال ۱۳۲۳هجری شمسی این لنج با ۶۴سرنشین به ناخدا آقای کرچی و خلفان شوکتی ازبندرکنگ با حمل بار به ترتیب از بندر گوادر و بندر کراچی پاکستان، بندر ملیوار، بمبئی و مانگرور هند و آنجا به سوی دارالسلام در تانزانیا حرکت کردند.
پس از ۸روز پیمودن مسیر دریایی و گذشتن از نیمی از راه، یک هواپیمای متعلق به کشور ژاپن به آنها نزدیک شده و از لنج فیلمبرداری کرد. دو روز بعد زیر دریایی ژاپن به لنج بوم مسی و دو لنج دیگر که همراه آن ها بود حمله کرد و باعث شد لنجها غرق شده و زیر آب بروند.
۳۲نفر سرنشینان آن لنج همان موقع به شهادت رسیدند و ۳۲ نفر که زنده مانده بودند بعد از ۱۴شبانهروز سرگردانی در دریای مواج خود را به ساحل صعبالعبور کشور سومالی آفریقا رساندند.
از آن تعداد ۲۹نفرپس از ۸ماه دوری از وطنشان و تحمل گرفتاریها در ماه رجب به بندرکنگ رسیدند و خبر از دست دادن سایر افراد را به خانوادههایشان دادند.
در سال ۱۳۸۵ اهالی شهر بندرکنگ بنای یادبود این لنج را در همان نقطهای که آن لنج بوم مسی ساخته شده بود را ایجاد کردند که اکنون به یکی از جاذبههای گردشگری این شهر مبدل شده است.